Integritetspolicy

Integritetspolicy för RockDenim AB

Det är viktigt för oss på RockDenim att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi är därför noggranna med att dina uppgifter hanteras på ett säkert sätt, som följer både lagar och våra egna rutiner.

I denna policy beskriver vi vilka personuppgifter RockDenim samlar in om dig, hur vi hanterar dessa uppgifter och hur länge de sparas. Läs också mer om dina rättigheter och vart du kan vända dig med frågor eller synpunkter.

Vad använder vi dina personuppgifter till?

Vi samlar in persondata som ditt namn, adress och telefonnummer för att kunna hantera alla dina orders hos oss. När din order är hanterad så sparas din orderinformation i 12 månader, detta för att vi ska kunna hjälpa dig med returer, reklamationer och övriga kundtjänst relaterade ärenden. Gör du en till beställning inom det tidsspannet så gäller datumet från din senaste order. För att dina paket ska nå fram till dig så skickar vi en del av dina personuppgifter vidare till tredjepart - i vårt fall Unifaun, Postnord och Klarna.

I de fall där du har gjort ett aktivt val och gett oss samtycke till att använda dina personuppgifter för marknadsföring så informeras du alltid om detta när du har gjort ett aktivt val.

Du kan ta kontakt med oss om du vill att dina personuppgifter ska anonymiseras, skicka ett mail till oss på post@rockdenim.com så ser vi till att dina personuppgifter rensas från våra system.

Hur samlas dina personuppgifter in?

Vi tar endast del av dina personuppgifter när du är kund eller har valt att skapa ett konto hos oss. Som kund så samlas dina personuppgifter endast in när du har fullfört ett köp hos RockDenim. Du har ångerrätt på 30 dagar, det vill säga att om du ångrar ditt köp inom 30 dagar från det datum du har lagt din order så anonymiseras även dina personuppgifter som vi samlat in genom ditt ångrade köp hos oss. 

Personuppgifter som lämnas ut till tredje part

När du har slutfört en order hos oss så skickar vi ut dina personuppgifter till tredjepart. Dessa uppgifter lämnas endast ut av oss för att kunna hantera din betalning och leverans. När det gäller betalning skickas dina uppgifter vidare till Klarna, detta sker när du väljer att betala med faktura, delbetalning eller direktbetalning genom deras checkout-modul.

För att din leverans ska nå sitt mål så skickar vi även ut dina uppgifter som namn, adress och telefonnummer till Unifaun och Postnord som hanterar paketen som vi skickar ut. 

Hur länge sparas dina personuppgifter

RockDenim strävar efter att aldrig spara dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt med ändamål för anledningen uppgiften har lagrats. De personuppgifter vi samlar in behandlas för olika ändamål och sparas därför under olika lång tid.

Dina kunduppgifter hos oss sparas under 12 månaders tid så länge som du är aktiv kund hos RockDenim. För att klassas som en aktiv kund så behöver du ha gjort en order inom ett tidsspann på 12 månader eller loggat in på ditt kundkonto hos oss. Dettas sparas så att du ska kunna ta del av personliga rabatter som är kopplad till dig som kund, d.v.s. om du har en status som guldkund, silverkund o.s.v. Detta gör det också möjligt för dig som aktiv kund att lättare få hjälp angående föregående köp eller andra kundtjänst relaterade frågor. Har du inte loggat in på ditt konto eller gjort ett köp inom perioden om 12 månader så anonymiseras dina uppgifter automatiskt hos oss.

Kunduppgifter som finns på din order sparas också i 12 månader efter att ditt senaste köp är genomfört. Detta görs så att du ska kunna få hjälp med returer, reklamationer och andra kundtjänst relaterade frågor på bästa sätt.

En del av dina uppgifter sparas i vårt affärssystem i bokföringssyfte. Dessa uppgifter sparas i 5 år efter att du har slutfört ditt köp. Detta sker i enlighet med bokföringslagen och endast ekonomiansvariga har tillgång till denna information. Detta är en rättslig förpliktelse som alla svenska företag ska följa.

Använder vi dina personuppgifter i marknadsföringssyfte?

RockDenim använder endast personuppgifter i marknadsföringssyfte om du aktivt har gett oss samtycke till det. 

- Marknadsföring via E-post. Har du aktivt valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev så sparas ditt namn och din e-postadress för detta syfte. Inga andra personuppgifter lagras för detta syfte.

- Marknadsföring via sociala medier. Har du aktivt gett oss samtycke till att annonsera ut reklam till dig via sociala medier så använder vi oss av din e-mailadress, folkbokförda adress, telefonnummer och namn för att matcha dina personuppgifter med uppgifterna som finns registrerade på den plattform som du använder för sociala medier (t.ex. Facebook och Instagram).

- Retargeting reklam på nätet och sociala medier använder vi inga personuppgifter till, detta är endast möjligt om du har accepterat att lagra cookies från vår hemsida. Cookies lagras också för att "komma ihåg" vilka varor du lägger i kundvagnen, för att spara information om produkter du senast tittat på och spara information där du har gjort ett aktivt val, t.ex. valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev genom vårt registreringsformulär. Du kan enkelt välja att radera lagrade cookies från vår hemsida genom inställningar i din webbläsare.

Dina rättigheter

Du har rätt att veta vad vi använder dina personuppgifter till. Som ett exempel, när och hur dina personuppgifter behandlas och varför vi behandlar dem. Du har dessutom rätt att i vissa fall få ut dina personuppgifter eller få dem flyttade, rättade eller raderade.

Om du har frågor gällande dina rättigheter ber vi dig kontakta vår kundservice på telefonnummer 0571 - 20 220 eller skicka ett mail till oss på post@rockdenim.com.

Rätt att få ut information om vilka personuppgifter vi behandlar

Du har rätt att kostnadsfritt få ut information om vilka av dina personuppgifter vi behandlar, ett så kallat registerutdrag. En begäran ska ske skriftligen och ska vara undertecknad av dig. Du får gärna specificera de kategorier av personuppgifter som du vill ha tillgång till. Vi lämnar endast ut sådana personuppgifter som vi med säkerhet vet tillhör dig. Du skickar din begäran till adressen nedan, märk kuvertet med "Registerutdrag"

RockDenim AB

Normavägen 2

Åmotfors 670 40